Hitta charter resor enkelt

Resor med charter har varit populärt i hela Europa sedan 60- och 70-talen men har utökat allteftersom biljetterna blivit billigare och flyglinjerna fler och fler. Alla har förmodligen sett stora filmer som förespråkar charterresorna i Europa, som exempelvis Sällskapsresan eller ”Les Bronzés” som är den franska versionen. Charter blev folks sätt att se världen utan att behöva släppa sina egna traditioner och förhållningssätt och städer i charterdestinationerna byggdes upp för att tillfredsställa svenskar, fransmän eller engelsmän m.fl. Det här med charter har dock fått utstå en hel del kritik då en del folkslag anses bidra till dåligt rykte utomlands då de tenderar att dricka för mycket eller släppa loss lite för starkt ibland. Men överlag är charter ett utmärkt sätt att träffa nya vänner och att samtidigt få lite avkoppling och trevliga aktiviteter utan att behöva leta för länge eller betala för dyrt. I den här artikeln kan du läsa mer om charter, om billiga destinationer och hur du på bästa sätt hittar dem.

Vanliga chartermål

Charter resor

Idag kan man åka med charter till de flesta ställen i världen och om man bara föredrar att köpa en stol i planet för att sedan ge sig av på egen hand, går det bra det också. Dock finns det några chartermål som råkar ha fler resor än andra för svenska turister och med dem ska vi bekanta oss med lite tydligare.

 • Spanien
 • Thailand
 • Tunisien (dock har detta resmål sjunkit i popularitet sedan några stora terrordåd där).
 • Grekland
 • Turkiet
 • Alperna i Österrike och Schweiz
 • På senare tid har även Kroatien blivit ett populärt resmål.

Spanien och då gärna Balearerna som Mallorca och Menorca samt partyön Ibiza och Kanarieöarna i Atlanten är mycket populära resmål bland svenskar, men även tyskar och engelsmän. Mallorca har också en hel del ryssar och östeuropéer som samsas om stränderna. Vanliga destinationer är Las Palmas på Kanarieöarna, Palma, Magaluf och Alcudia på Mallorca, Son Bou eller Cala en Porter på Menorca samt Es Cavallet på Ibiza.

I Mexiko, som blivit svenskarnas favoritmål sedan några decennier tillbaka är Cancún, Mexico City och Tulum populära. Det finns till och med specialresor idag till Mexiko där du kan köpa t ex CBD olja eller boka en bröstförstoring eller till och med könskorrigering. Faktum är att Mexikos plastikkirurgienhet har väldigt gott rykte om sig och priserna är otroligt mycket billigare än hemma.

Tunisien har inte haft lika många svenska resenärer som från Frankrike och Belgien men Tunisien och Marocko har varit självklara resmål för dessa folk sedan charterns begynnelse. Dock har detta minskat på grund av terrorns intåg. Casablanca och Hammamet är två favoritstopp.

De grekiska öarna har länge varit charterns dröm för turister från de flesta andra europeiska länder. Kreta, Rhodos och Kos är typiska charterdestinationer och även Lesbos finns med på listan. I grannlandet Turkiet har halvön Bodrum med alla sina orter gjort livet skönare för nordbor och centraleuropéer men även för turkarna själva.

Vill man ge sig ut på skidsemester kan man boka charterresor till Alperna. Wagrain eller Bad Gastein toppar listorna men även lyxiga Davos är trevligt. Perfekt om du samtidigt vill röra på dig och kombinera hälsa med semester under den gråa vintertiden.

De bästa charterresorna under 2019

Charter till Albanien

Tiderna förändras och så även folks behov. När 2019 precis har gjort sitt inträde kan du få lite mer inspiration om platser som är värda att besöka då nya resor med charter har bildats utifrån det. Andra, mer unika, resmål har uppmärksammats då andra och tidigare fattiga länder nu hör till EU och ökar sin standard. Här följer några viktiga och nya destinationer att hålla ögonen på.

 • Albanien
 • Bulgarien
 • Montenegro
 • Sri Lanka
 • Phu Quoc i Vietnam
 • Karibiens olika destinationer

Kroatien är också ett exempel och har funnits med en tid nu. Orter som Hvar och Split fullkomligt kryllar av solsugna turister som vill ta del av de billiga priserna, gästvänligheten och de turkosblå stränderna. Karibien har länge annars varit ett resmål för speciellt amerikaner och fransmän samt holländare, vilket är förståeligt då dessa länder antingen ligger nära eller har kolonier där. Om du bokar charterresor från dessa länder kan du betala betydligt mindre än vad du gör från Sverige men då måste du ibland också ta dig dit först samt boka från exempelvis en utländsk resebyrå. Dock kan det vara en bra idé om du har släkt eller vänner som bor i dessa ”kolonialmakter”. Emellertid finns det europeiska resebyråer som även gynnar andra nationaliteter som vill åka på ovanliga äventyr o.s.v.

Att leta efter den perfekta charterresan

Att hitta billiga och grymma charterresor som kanske inte alla andra åker på, är inte så lätt alla gånger men tack vare internets födelse så har chansen blivit betydligt större för alla att hitta den ultimata resan för deras budget. När du letar efter en charterresa så gäller det att försöka hitta allt till det bästa priset, vilket ter sig självklart och det gäller då att du jämför olika sajters priser och erbjudanden för att din önskan ska gå i uppfyllelse. Börja i god tid genom att märka ut dina favoritmål och tänk efter vilkas behov som ska motsvara resans erbjudande.

Låt inte den tyska läkaren Gerhard Uhlenbrucks berömda citat ”De flesta människors semestrar rinner ut i sanden” bli verklighet.

Har du barn eller ska du enbart åka med din partner, förälder eller kanske på egen hand? Vill du ha all-inclusive eller räcker det med frukost? Vill du bara köpa en charterstol i planet eller vill du köpa hela resan? På senare tid har det faktiskt uppstått många alternativ till den vanliga charterresan för att tillgodogöra alla kunders behov, så det finns många alternativ att välja och vraka bland.

Några användbara råd innan du bokar resan

Beställ gärna i god tid för att få allt till det bästa priset. Du kan ha tur att hitta en sista-minuten resa men detta är naturligtvis en chansning. Undvik lov och högsäsong om du har en tight budget. Det riskerar även att flockas med turister på orterna så om du vill vara lite mer ifred så ska du resa på annorlunda tidpunkter. Använd en sökmotor när du ska hitta din resa. Det finns flera precis som det finns hotellbokningssidor som jämför det billigaste hotellen i världen. Ta en resa med all-inclusive om du vill spara pengar. Då ingår alla måltider och drycker och du behöver inte oroa dig för att gå ut och hitta fullbokade och dyra restauranger. Ett annat råd är att försöka se så mycket som möjligt på din charterresa och då kan det vara bekvämt att bege sig till ett ställe som inte har långt till en storstad. På Mallorca reser man gärna över en dag till Palma, på Spaniens solkust är det Malaga som gäller och ska du till Grekland eller Turkiet kanske du samtidigt vill ta dig en titt på Istanbul eller Aten. Många av Sydeuropas storstäder som Rom, Nice eller Malaga har även härliga stränder vid staden så passa på att göra minst en heldag även där.

Mer om att använda sökmotorer för att boka charterresor

Google efter charter resor

Att använda en sökmotor är den metod som har blivit räddaren i nöden för alla resenärer. Sajter har samlat många olika informationer för att göra det enklare för personer att hitta sin drömresa till det bästa priset. På dessa sajter kan man söka på flera olika saker, beroende på vad man letar efter. Exempel följer här nedan.

 • Olika resebyråer
 • Avreseflygplatser
 • Destinationer
 • Jämförelse mellan charterresor och paketresor med vanligt reguljärflyg

Dessa sökmotorer är väldigt behändiga och får dig att både spara tid och pengar och detta är naturligtvis en viktig aspekt, speciellt om ni är många som ska åka iväg och allas behov ska tillgodoses. Att boka online har blivit ett smidigt och billigt sätt att hitta sitt resmål utan att behöva sitta framför en expedit eller person och stressa. Online finns all väsentlig information att få så att du i lugn och ro kan tänka igenom ditt beslut noggrant och prata med dina närstående om hur ni ska göra.

De flexiblare charterresorna

Idag kan du som sagt få mer valuta för pengarna då det skapats många nya typer av resor. Numera kan du även köpa en paketresa som komplement till den alldagliga charterresan som innefattar boende och flygresa med reguljärt flygbolag. Många av resebyråerna erbjuder paketresor och fördelen med detta är att du själv kan välja hur lång tid du vill stanna. Vill du ha en billig flygbiljett kan du också enbart boka en ”stol” och fixa ditt boende på egen hand som du till exempel kan hitta via en sökmotor på hotell. I dessa fall har du chans att råda över din vistelse lite mer och kan ge dig ut och se dig omkring. Denna typ av flexiblare charterresa behöver absolut inte vara dyrare, i många fall är det precis tvärtom, åtminstone om du är ute i god tid.

Stora resebyråer att boka genom

Oavsett om du vill ha en charterresa, träningsresa, golfresa eller äventyrsresa så finns det resor som specialiserar sig på just dina önskemål. Annorlunda resor har blivit alltmer populärt och folk åker på safari i Afrika, parresor till romantiska destinationer, vuxenresor som vill slippa barnfamiljer, familjeresor, vinresor till Kalifornien eller äventyrsresor till Mongoliet. Att se nya platser blir mer och mer uppskattat och många är trötta på de traditionella destinationerna med det vanliga folket som dyker upp titt som tätt. I Sverige är resebyråer som:

 • Ving
 • Fritidsresor
 • Apollo
 • TUI
 • Ticket
 • Resia

väldigt vanliga men du har även originella sådana som:

 • Carpe Adventures
 • Äventyrsresor
 • Kilroy

som specialiserar sig på jorden-runt resor samt Golf Plaisir som anordnar genuina golfresor. Alla dessa resebyråer finns nu med sina egna hemsidor så du behöver inte tänka på att uppsöka dem fysiskt. De ger dig även råd om hur du ska vaccinera dig om det skulle behövas samt vad du ska tänka på inför din kommande resa.

Unna dig en charterresa och få lite avkoppling i din stressiga vardag!